Hundetræning på Olievej

Maiken, som er gift med vores montør Aage, er frivillig hundefører i Beredskabsforbundets redningshunde. De påtager sig vigtige opgaver med eftersøgninger af forsvundne personer.

Regelmæssig Træning
Hundeførerne og deres hunde træner regelmæssigt flere gange om ugen. Denne gang fandt træningen sted på Olievej 5. Under træningen gemmer der sig figuranter på pladsen og i hallen, og hundene skal finde dem.

Variation i Træningsmiljø
Beredskabsforbundets Redningshunde var glade for at låne Moosdorf Hegn, da det gav et anderledes træningsmiljø end den, man får i skovområder og ruiner, som ellers er hyppige træningssteder. Her var der muligheder for at gemme sig på forskellige niveauer i højden, arbejde med indhegninger, hvor hundene ikke kunne komme helt frem til figuranten, samt eftersøgning blandt Moosdorf Hegns maskiner.

Træning fra Hvalpe
Hundene er trænet op fra helt små hvalpe til at eftersøge på menneskefært. De trænes med positiv menneskesyn, så når de skal på arbejde, er det det bedste i hele verden for hundene.

Dedikation og Tid
Maiken fortæller, at det er en hobby på et helt særligt plan, som man virkelig skal brænde for, da det er meget tidskrævende at træne redningshunde.

 

 

Vi vil gerne takke Maiken, de andre frivillige og hundene for deres vigtige arbejde!