Ungdomsbrandkorpsets døgnøvelse

Ligesom sidste år, udgjorde Moosdorf Hegn igen rammerne for vigtig læring om sikkerhed, samarbejde og frihed under ansvar, da ungdomsbrandkorpset igen havde deres døgnøvelse på pladsen på Olievej.

Vores montør Aage har i mere end 25 år været frivillig brandmand, og i 10 af de år, har han gjort en forskel for en stor gruppe unge, når han som frivillig instruktør underviser og arrangerer øvelser for ungdomsbrandkorpset.

10 unge, 6 instruktører og 2 figuranter – Aages døtre – udgjorde holdet den dag.
Sammen skulle de unge håndtere et voldsomt trafikuheld, med scenariet: En bil med to passagerer er kørt galt, og har ramt en betonplade, der er væltet hen over en person. Opgaven var først og fremmest at sikre skadestedet, hvorefter de i hold skulle redde personen under betonpladen, samt få passagerne ud af bilen.

Her var de unge så seje, at de var klar til at lære et såkaldt tagflip. Så sammen fik de løsnet biltaget og flippet det hen over motorhjelmen, så de implicerede kunne komme sikkert ud.

Udover at medlemmerne i ungdomsbrandkorpset fik spændende læring og en fed oplevelse med sig, lærte de unge også alvoren af trafikuheld og vigtigheden af at gøre forsvarligt i trafikken.

Moosdorf Hegn var som altid glade for at få lov at sætte rammerne for de blå blink og unge der vil lære at gøre en forskel og arbejde sammen.